2012. március 16. – a Phasebook fotókiállítás megnyitója

2012. március 18. | a megnyitók
ahova tartozik |
2012. március 16. – a Phasebook fotókiállítás megnyitója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

a galéria eddigi életének egyik leghangulatosabb megnyitója kerekedett a hosszúhétvéges péntekből, ami igazából szombatot jelentett. Levente és Gyuri, a két kiállító mosolyogva dedikált, mindenki boldogan forgatta a Phasebook Project 2011 / csöp | po:cs galéria-katalógust.

az estén házi pogácsát és házi süteményt ettünk, bort helyi termelőtől szolgáltunk fel, valamint aki nem alkoholizált szintén helyi termék szörpöket kóstolhatott.

köszönjük mindenkinek, aki eljött és reméljük jól éreztétek magatokat! ez a projekt még mindig nem ért véget, ugyanis tartogatunk egy finisszázs-meglepetést, amit amint fix lesz az időpont bejelentünk!

állóképek


a mozgókép


2012. március 16. – a sajtótájékoztató és katalógus bemutató

2012. március 12. | a megnyitók
ahova tartozik |
2012. március 16. – a sajtótájékoztató és katalógus bemutató bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

a felettébb sikeresnek mondható volt a sajtótájékoztatóval egybekötött katalógus bemutató. végre megmutathattuk a világnak azt az eddigi 9 (azaz kilenc) egyéni kiállítót, akit eddig csak a galéria falain egy-egy kiállítás erejéig, 1-1 hónapra láthattak látogatóink.

a katalógus azonban nagy részben a pénteken 18 órakor nyíló Phasebook Project 2011-es anyagából áll, melyet Károlyi György és Kádár Levente fotografált és válogatott a katalógushoz, valamint a kiállításhoz.

nézzétek meg lentebb található álló- és mozgóképeinket az eseményről! köszönjük továbbá a SemiramiS Kávézónak a helyet és a kiszolgálást, valamint a Bagettina Pékségnek a pogácsát.


az állóképek


a mozgóképek


a FehérvárTV-s riport

2012. március 7. és 9. – Phasebook Project – a katalógus és a felirat

2012. március 9. | a hírek
ahova tartozik |
2012. március 7. és 9. – Phasebook Project – a katalógus és a felirat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

elkészültek a katalógusok, kicsivel több, mint 400 db lett, aminek mi nagyon nagyon örülünk.

igazán jó látni, hogy végre fizikális állapotában is bemutathatjuk a galériánk elmúlt naptári értelemben vett 3, egyébként kb. 1,5 évét, 8 eddigi egyéni kiállítóját és végül, de nem utolsó sorban a Phasebook Project 2011 elnevezésű jelenlegi – eddigi legnagyobb – projektünket.

a másik napon egy másik érdekesség történt: a Fehérvári Civil Központ jobboldali porta-ablakára kiraktuk a kiállítás invitáló feliratát.

2012. március 16. – Phasebook Project 2011

2012. február 29. | a kiállítások
ahova tartozik |
2012. március 16. – Phasebook Project 2011 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

a megnyitó | 2012. március 16. 18 óra
ameddig nyitva | 2012. április 19.
a kiállítók | Kádár Levente és Károlyi György, fotóművészek
a kiállítás címe | Phasebook Project 2011
aki megnyitja | Varga Gábor, mikrobiológus és az alkotók
a helyszín | csöp galéria | székesfehérvár | rákóczi u. 25.
a képekről |

A projekt

A Phasebook egy művészeti projekt melynek célja, hogy a kortárs fotográfia legkülönbözőbb eszközeivel évről-évre szubjektív, mégis átfogó képet adjon európa és elsősorban magyarország fesztiváljainak résztvevőiről, az európai és magyarországi fesztiválkultúráról.

Az angol phase szó – mozzanat, szakasz – egyaránt utal a fesztiválok időszerűségére és a projekt technikai jellegére. A Phasebook Project továbbá reakció a globális közösségi oldalak hirtelen elterjedésére és népszerűvé válására, illetve az ezzel együtt kialakuló online közösségi kultúrára.

A jövőben megvalósuló phasebookproject.com honlap lehetőséget ad az alkotók által szubjektív szempontok alapján lefényképezett személyeknek, hogy magukról további információkat, képeket osszanak meg a site látogatóival. Az alkotók saját véleménye így a lefényképezett személyek által megosztott információkkal, az önmagukról alkotott képpel vethetők össze, ami további vizsgálatra ad lehetőséget a magyarországi és európai fesztiválkultúrával kapcsolatban. A különleges technikai eljárás, az üvegnegatív haszálata és az ezzel járó hosszú expozíciós idő (körülbelül 5-10 másodperc) megkövetelte a modellektől a statikus pozíciót és az érzelemmentes arckifejezést.

A Phasebook Projektet Kádár Levente és Károlyi György alapította 2009-ben.


2009

A projekt első állomása a budapesti Sziget Fesztivál volt. A rendezvény bejáratánál 5 nap alatt 16 országból 79 személy ült modellt a két fotográfus nagyformátumú kamerájának. Modelljeinket ülő helyzetben szemből és profilból fényképeztük.

A Phasebook Project elsőként a budapesti Millenáris Parkban mutatkozott be 2010 Május 7.-Július 6. között. A kiállítás kurátora Kincses Károly volt, a megnyitó beszédet Németh Juci tartotta.

A kiállítást négy hét alatt több mint ötvenezren látták (forrás: Millenáris Nonprofit Kht.)


2010

A 2010-es évben öt fesztiválon készítettünk fényképeket (Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Művészetek Völgye, Hanna-Hanna fesztivál, Szegedi Ifjúsági Napok). A rendezvényeket úgy válogattuk, hogy azok tematikájukban és kínálatukban különbözzenek, földrajzi elhelyezkedésükben pedig különböző régiókat fedjenek le. A 2009-es sorozat tematikájától annyiban tértünk el, hogy a portréképek mellett egyészalakos felvételeket is készítettünk.

A Phasebook Project 2010-es képeit először a Szegeden, a Generációs Különbségek című tematikus nemzetközi fotókiállításon mutatták be a Fotóhónap 2010 keretein belül. Szerepelt a budapesti Generációs Különbségek összművészeti fesztiválon a Gödör klubban, illetve a Möbelkunstban, a Portfolio Points 2011 kiállítássorozat keretén belül. A Phasebook Project projekt 2010-ben készült sorozatának önálló, hivatalos kiállítása 2011. június 28.-án nyílt a budapesti Lumen galériában.


2011

2011-ben a kelet-magyarországi Hegyalja fesztivált, a budapesti Sziget fesztivált, és a felvidéki, szlovákiai Hanna-Hanna fesztivált látogattuk meg. Az egészalakos- és portréfotók mellett nagy hangsúlyt fektettünk a tájképek készítésére. Az üvegnegatív portréképeket 2011-ben először egy rövidfilm egészíti ki. A Phasebook Project 2011 első bemutatója a székesfehérvári Csöp galériában lesz 2012 március 16-tól.

a képek


az installációs nézet


az installálás


2012. március 12. – katalógus bemutató és sajtótájékoztató

2012. február 29. | a hírek
ahova tartozik |
2012. március 12. – katalógus bemutató és sajtótájékoztató bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ami ez | Phasebook Project 2011 – csöp | po:cs galéria 2010-2012 katalógus bemutató és sajtótájékoztató
amikor lesz | 2012. március 12. 10 óra
ahol lesz | SemiramiS Kávézó, Mátyás király körút 1. (Szent Gellért Hotel mellett)
akik ott lesznek | Kádár Levente és Károlyi Gáspár – alkotók, sajtó
akiket várunk | bárkit, aki ráér
akik benne vannak a katalógusban | Berczi Károly, Elek Orsolya, Gyarmati Zsolt, Kádár Levente és Károlyi GyörgyKlemencsics Marianna, Kondor Valéria, Kriván Marcell, Nagy Orsi, Várai Enikő
a támogató | Székesfehérvár Önkörmányzata – Társadalmi Felelősségvállalási Alap – Kulturális Alprogram

szeretnénk nagy örömmel bejelenteni, hogy különleges dolgot “dobunk piacra”, ugyanis március 12-én kiadunk egy olyan katalógust, amiben minden eddigi egyéni kiállítónk (fentebb felsorolva), valamint a következő kiállító (Phasebook Project) is szerepel.

az anyag évszám szerint 3 évet ölel fel (2010-2012) és a Phasebook Projecten (17 oldalon) kívül 8 kiállító képeit és kiállításaik rövid szinopszisait (4 oldalon) tartalmazza.

FONTOS | a bemutatón minden résztvevő szignózott, limitált kiadványt kap ajándékba!

a katalógus oldalai


Phasebook Project

2012. február 29. | az életrajzok
ahova tartozik |
Phasebook Project bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Károlyi György 1988-ban született Budapesten.

Gimnáziumi tanulmányai befejeztével 2006-tól a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari szakiskola fényképész szakos hallgatója.
2009-ben szakvizsgázott.
2007-től a Flashback Photo Stúdiónál műtermi asszisztens, 2009-től fotográfus illetve vezető grafikus.
2011-től a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja.


Kádár Levente 1987-ben született Budapesten.

2006-tól a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Fotóriporter és Képszerkesztő szakán tanul.
2007-től egy évet tölt a dániai Vraa Hojskolén ahol archaikus fotográfiai eljárásokról, közép- és nagyformátumú fényképezésről tanul.
2008-tól a Kaposvári Egyetem Fotográfia (B.a.) szakán folytatja tanulmányait.
2009-2011 között a Flashback Photo Studiónál gyakornok, majd fotóasszisztens, 2010-től stúdió- és eszközbérlésekért felelős munkatárs.
2009-től a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, 2011-től a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának tagja.

a kontaktok


Kádár Levente +36 20 567 5377
Károlyi György +36 30 756 7005

phasebook.hu@gmail.com

hamarosan | phasebookproject.com
facebook.com/phasebookproject
flickr.com/phasebookproject
vimeo.com/phasebookproject
phasebookproject.tumblr.com